Afmetingen van een boxspring

Welke verschillende boxspring types zijn er verkrijgbaar en nog belangrijker, in welke formaten? Wij vertellen je graag iets meer over ons aanbod van verschillende boxspring modellen uit onze eigen collectie.

Het onderscheid in de verschillende type boxspring modellen ontstaat eigenlijk door de functies van het model zelf. Kan het bed versteld worden of niet? Zo ja, dan hebben we het meestal over een elektrische boxspring. Zo niet, dan spreken we over een vlakke boxspring.

Indien gewenst kan er ook buitenmaten besteld worden, gelieve contact op te nemen of langs te komen bij een filiaal voor meer informatie.

De breedte van een boxspring

De breedte van een boxspring is altijd minimaal 70 centimeter. Deze 70 centimeter komt voort uit de algemene maat voor schouderbreedte. Voor een tweepersoonsbed is dit het dubbele: dus 140 centimeter of twee maal schouderbreedte. Daarnaast moet het bed ook breed genoeg zijn om op uw zij te kunnen liggen en de knieën gebogen te kunnen houden.

De dikte van het matras

De minimale dikte van het matras (incl. topper) moet 16 centimeter zijn. Wij raden je aan om een matras te kiezen dat tussen de 18 en 22 centimeter dik is. Echter, bij de keuze van uw matras zijn er meer factoren van belang, zoals welk type slaper jij bent en jouw lichaamstype. Kom gerust langs onze filialen voor advies, zij kunnen je helpen het juiste matras uit te kiezen.